28 augustus 2018 0 Comments

Zo pas je een bank flexibel aan je wensen aan

Een heerlijke plek om te zitten. Om de benen tot rust te laten komen, om lekker comfortabel van een boek of film te genieten of om gewoon in zijn geheel te ontspannen. Banken en zitmeubelen maken ons het leven aangenaam.

Elk interieur is anders. Denk alleen al aan formaat, karakter, stijl of smaak. Het zijn zoveel kleine dingen die uiteindelijk bepalen hoe het geheel wordt dat geen enkele inrichting hetzelfde kan zijn. En dat is maar goed ook, want zo drukken we onze eigen stempel op een woning. Maken we een huis geheel naar onze wens. Kunnen dat ook, want de tijd van beperkte keuze is voorbij. Het aanbod en de mogelijkheden zijn tegenwoordig zo uitgebreid dat er voor elke smaak, elke woning of elke hoek iets te vinden is.

Ziteiland
Een bank is een sterk aanwezig meubelstuk in een interieur. Hoe deze in de ruimte staat, de kleur, de stoffering, de pootjes, het model. Veel ontwerpers geven de klant dan ook alle keuze, zodat een bank ook geheel naar wens afgewerkt kan worden. Passend bij jouw specifieke situatie. Wat bij de bank van nu opvalt, er zit niet echt een voor- of achterkant meer aan. Hij ziet er aan alle kanten mooi uit. Dat moet ook wel, want de traditionele bankopstelling tegen de muur wordt steeds vaker losgelaten. Vrij in de ruimte komt een bank goed tot zijn recht. En dat is maar goed ook want wat opvalt in de huidige interieurs, is dat het steeds vaker grote ruimtes zijn waarbij de meubels de ruimte verdelen in plaats van de traditionele muren. Met je bankopstelling creëer je dus als het ware een ziteiland, die de ruimte zijn logische indeling geeft.

Flexibel
We willen zo graag flexibel zijn, zitten zoals het uitkomt. Klinkt mooi. En het is natuurlijk ook zo, niet elke situatie vraagt om dezelfde opstelling. De losse elementen waar veel leveranciers nu mee werken zorgen dat je hier altijd alle mogelijkheden in hebt. Een bank bestaat dan uit modules die je naar gelang je wens en voorkeur tegen elkaar aanschuift of juist van elkaar afschuift. Zo creëer je een traditionele twee-, drie-, of vierzitter maar ook de ultieme loungebank of chaise longue. Losse zit-, rug- en armelementen voegen daar nog iets aan toe. Combinaties met een dubbele zitrichting die je wel kent van lobby’s van hotels of kantoren bijvoorbeeld. Kan heel bijzonder werken in een ruimte. Maar het aantal opstellingen wordt met al deze flexibele onderdelen bijna oneindig. Knus en compact of juist royaal en ruimtelijk. Het is net waar je die avond zin in hebt. Heb je veel bezoek die dag en wil je ze allemaal comfortabel laten zitten? Kies voor een ruime opstelling. Een gezellig onderonsje met een vriendin? Kies voor een lekkere loungeopstelling. Zo pas je je bank altijd aan de wensen van het moment aan.